Insteeksloten

Insteeksloten

Het insteekslot is het deel dat gemonteerd wordt in de deur. Ook de insteeksloten zijn er in verschillende maten en soorten. Het insteekslot voor uw voordeur bijvoorbeeld, is weer anders dan een insteekslot voor een deur binnenshuis.

Ook bij de insteeksloten moet u opletten dat u voor uw voordeur een SKG-gekeurd insteekslot aanschaft. Samen met de profielcilinder en het beslag vormt dat de basis tot een veilig inbraakwerend slot. Alle drie de onderdelen moeten van gelijkwaardige kwaliteit zijn, het heeft geen zin om voor het ene onderdeel een goede kwaliteit te kiezen en voor het ander voor het goedkoopste te gaan.

Let u op bij het kopen van een insteekslot dat de maten overéén stemmen met de andere onderdelen van het slot en met het gat in de deur. Bij een houten deur kan er worden geschaafd om het gat groter te maken, maar een gat kleiner maken gaat niet. Of heeft u een insteekslot nodig voor een ijzeren of aluminium deur? Dan moet het slot precies in de deur passen. Om de juiste grootte van het insteekslot te bepalen neemt u :

  1. A) de afstand hart krukgat tot hartcilinder
  2. B) afstand voorplaat tot hart cilindergat en de kastmaat
  3. C)de totale lengte van de voorplaat

Uiteraard kan Sleutelmaker Aarnoudse u helpen het juiste slot voor uw deur te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *