Profielcilinders

Profielcilinders

De (profiel)cilinder is een onderdeel van het slot, het gedeelte waar de sleutel wordt ingestoken om zo de deur open of op slot te draaien. In feite dient de cilinder om het slot te bedienen.

De cilinder, het beslag en het insteekslot vormen samen een geheel.

Profielcilinders zijn er in vele soorten, maten, kwaliteiten en prijzen. Ze zijn afhankelijk van de dikte van de deur, want uw cilinder mag natuurlijk niet te kort zijn of teveel uitsteken!

U heeft bij Sleutelmaker Aarnoudse een brede keus uit allerlei profielcilinders van verschillende merken en lengtes. Bij ons vind u beslist een cilinder dat past op uw huidige slot.

Wilt u zeker zijn dat u een goede cilinder hebt of aanschaft? Let er dan op dat uw cilinder een SKG-Keurmerk heeft. Volgens het  Politie Keurmerk Veilig Wonen moeten alle buitendeur-cilinders minimaal voorzien zijn van een SKG** keurmerk. Daarbij kunt u ook kiezen voor een gecertificeerde sleutel voor uw profielcilinders, dat wil zeggen dat er voor het kopiëren van sleutels altijd een certificaat overhandigd moet worden, waardoor u zelf controle heeft over de uitgifte van uw sleutels.

Ook kunt u bij ons terecht om uw profielcilinders gelijksluitend, verschillend sluitend en seriesluitend maken (al dan niet met generale hoofdsleutel inrichting). Denkt u daarbij ook aan het gemak een enorme sleutelbos verminderen naar één of enkele sleutels.

Sleutelmaker Aarnoudse levert o.a. de merken: Pfaffenhain, Nemef, Abus, Lips, Cisa, Yale, Evva en ZI-Ikon. Dit is maar een greep uit een grote keus aan merken.

One Review for Profielcilinders

 1. Beste lezer,

  Vraag: ik wil voor mijn voordeur en berging een zelfde cilinderslot en sleutel hebben. SKG**.
  Dus 2 cilindersloten waar dezelfde sleutel op past.
  Deurdikte is rond de 40 mm. in beide gevallen.
  Ik ga het er zelf inzetten.
  Wat zijn de kosten ongeveer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *